Importanța unor bocanci de șantier nu poate fi subestimată dacă ați lucrat vreodată pe un șantier activ. Este una dintre primele lecții pe care le vei învăța atunci când începi, dar este și ceva despre care s-ar putea să fii puțin blazat dacă ai lucrat de ceva vreme. La urma urmei, nu ai mai avut niciodată un accident, așa că poate că nu este esențial să porți acele articole de încălțăminte de protecție de fiecare dată când mergi la șantier, nu? Greșit!
La ProWear ne pasă de siguranța clienților noștri.
Acesta este motivul pentru care scriem această postare despre importanța purtării de bocanci bombeu metalic (bocanci cu fier in bot). Vom trece peste potențialele răni la care ați putea fi supus dacă nu purtați echipamentul de protecție potrivit, analizând aceste aspecte în secțiunea următoare, dar, deocamdată, să vedem ce s-ar putea întâmpla la fața locului.
– Ai putea scăpa un bloc sau unealtă grea pe picior
– Dacă bocancii tăi nu au o tracțiune bună, poți aluneca și cădea
– Dacă lucrezi cu electricitate sub tensiune, ai putea ajunge să fii electrocutat
– S-ar putea să calci pe cuie proeminente sau alte obiecte ascuțite
În cel mai bun caz, toate aceste situații ar putea duce la răni grave care să te împiedice să lucrezi. În cel mai rău caz, ai putea ajunge mort. Ești gata să porți bocanci de protecție? Să menționăm câteva dintre rănile pentru care s-ar putea să te pregătești în caz contrar.
– În special pe șantierele de construcții există multe obiecte grele care sunt mutate, cum ar fi cărămizi și pietre. Aceasta nu este o problemă atât de mare până când nu îți cad pe picior. Gândește-te că lucrezi la pregătirea fundației
– Cineva ar putea scăpa accidental unelte pe picioare sau ar putea trece cu un echipament peste unul dintre ele. Din nou, este foarte probabil să apară o leziune de zdrobire a oaselor fără protecția potrivită
– Ai putea aluneca și fractura sau rupe un os fără încălțămintea de protecție potrivită
– O rană mică, cum ar fi o bucată de sticlă sau un cui care îți taie piciorul, te-ar putea împiedica să muncești pentru o zi
Înțelegi ideea. Te uiți la oase rupte sau fracturi cel puțin. Nu merită un pic de disconfort pentru a-ți proteja corpul și a preveni rănirile grave? Înainte de a răspunde la asta, reține că aici nu vorbim despre o mică zgârietură pe care să poți aplica un plasture, vorbim de o posibilă vătămare corporală gravă.
Conform certificărilor de bază ISO, pentru ca un bocanc să fie recunoscut ca echipament de protecție, acesta trebuie să fie rezistent la un impact de cel puțin 200 de jouli. Asta înseamnă că trebuie să poată rezista atunci când ceva relativ greu este scăpat pe el. Acum, dacă Costel, șoferul, devine neglijent și rostogolește peste piciorul tău un buldozer de patru tone, bocancii nu te vor ajuta. Cu toate acestea, pentru impacturi generale, cum ar fi cazul în care îți cade o bucată de piatră sau de fier pe picior, vei fi scutit de o durere serioasă.
Cerințele ISO intră în mai multe detalii, dar deocamdată este suficient să spunem că trebuie să găsești încălțăminte potrivită condițiilor tale de muncă. Deci, dacă lucrezi cu energie electrică sub tensiune, ai nevoie de încălțăminte termoizolată, cum ar fi bocancii înalți de protecție din piele cu bombeu metalic 764751 S3 SRC HI HRO ESD marca Elten. Dacă lucrezi pe o suprafață alunecoasă, ai nevoie de bocanci rezistenți la alunecare, cum ar fi bocancii de protecție din piele cu bombeu metalic Bestboy S3 SRC.
Iar dacă trebuie să intervii pe un șantier pentru a stinge incendiul care a izbucnit, ai nevoie de bocanci pompieri cu fermoar.
Sperăm că înțelegeți acum importanța bocancilor de protecție. Efectuați o evaluare completă a riscurilor și alegeți încălțămintea de protecție potrivită și adaptată condițiilor de muncă. La ProWear vei găsi cu siguranță perechea de bocanci de santier potrivită.