Echipamentele individuale de protecție prezintă o gamă largă de aplicații, de la îmbrăcăminte de lucru la îmbrăcăminte militară, de la rezistență la tăiere la proprietăți ignifuge, de la rezistență chimică la protecție balistică.

Echipamentele individuale de protecție oferă un rol esențial în securitatea, ergonomia și confortul utilizatorilor și, împreună cu evoluția produselor textile inteligente, utilizatorii pot fi monitorizați și avertizați cu privire la diverse pericole, evitând posibilele răniri. Ca urmare a acestei evoluții, apariția unor echipamente de protecție mai inteligente fac viața mai sigură și mai productivă pentru lucrătorii din mai multe industrii.

Glow in the dark reprezintă o tehnologie inovatoare pentru îmbrăcămintea reflectorizantă, dezvoltată de Hydrowear, și a apărut ca răspuns la provocările în acest domeniu, pentru a asigura o siguranță sporită mai ales în întuneric. Același producător a introdus Simply No Sweat care revoluționează confortul la locul de muncă în condiții meteorologice nefavorabile.

În ce privește încălțămintea de protecție, Emma a introdus GripForce DUO pentru mediul exterior ce conține un compus unic de poliuretan și cauciuc dezvoltat pentru a fi extrem de rezistent la alunecare și GripForce Easy Twist pentru mediul interior, conceput pentru a respinge eventualele lichide sau grăsimi de suprafață care pot fi întâlnite. Cizmele de protecție Dunlop ce combină tehnologia confortabilă Purofort® cu talpa Vibram® sunt dedicate in special profesioniștilor din sectorul petrolier și din industria generală, precum și celor care lucrează în condiții extreme, de exemplu la temperaturi între -20°C pânâ la 250°C.

Cu noua tehnologie Peltor™ Uvicator™ 3M a găsit o modalitate precisă și ușoară de a evalua integritatea și siguranța căștii de protecție prin intermediul unui disc de formă circulară, calibrat pentru a detecta cantitatea de radiație UV primită, astfel că atunci când discul devine complet alb înseamnă că a primit radiațiile maxime tolerabile și, prin urmare, casca trebuie înlocuită. Pressure Diffusion Temple 3M constă într-un design inovator al ramelor cu nervuri cu fante care asigură o egalizare confortabilă a presiunii, permițând acestora să se flexeze și să se auto-regleze la dimensiunea capului purtătorului.

Și pentru că viitorul este acum, o recentă inovație a încălțămintei de protecție este prezentată de compania Safety Jogger din Belgia pentru Energetica și Dynamica. Datorită utilizării de țesături Cordura® și nylon în combinație cu căptușeala Coolmax®, partea superioară oferă protecție împotriva apei și a murdăriei, respirabilitate și control al umidității. Brantul din latex este construit special pentru a urmări fiecare mișcare a piciorului și pentru a oferi un suport de lungă durata și amortizare acolo unde este necesar. În plus, bombeul protector și caracteristica ESD fac ca acești pantofi de protecție să fie de ultimă generație, perfect concepuți pentru nevoile unei industrii extrem de solicitante.