Haine reflectorizante dama si barbati

Haine reflectorizante de protecție damă și bărbați

Anumite articole de îmbrăcăminte, precum haine reflectorizante de protecție damă și bărbați, fie că sunt geci, jachete, pantaloni sau veste, îți pot salva viața dacă sunt alese corect. Acestea sunt purtate în general de polițisti, pompieri, lucrători de drumuri, cei care lucrează în construcții sau cu utilaje mari (macarale, stivuitoare etc.). Cele mai des întâlnite sunt haine reflectorizante poliție.
Ideea din spate este simplă: dacă lucrătorii nu se pot vedea, sau ceilalți din apropiere nu-i pot vedea, se vor confrunta cu dificultăți mai mari în ce privește evitarea accidentelor. Echipamentul reflectorizant este un mod foarte simplu dar eficient de a vă asigura că lucrătorii sunt vizibili în timp ce își desfășoară activitatea.

Știința din spatele articolelor de îmbrăcăminte reflectorizante

Ce face ca toate aceste tipuri diferite de îmbrăcăminte reflectorizantă să funcționeze? Răspunsul are legătură cu modul în care funcționează percepția noastră, în special modul în care se procesează contrastul, modul în care lumina și strălucirea afectează recunoașterea vizuală și modul în care unele părți ale ochiului văd lucrurile mai repede decât altele.

Verdele este culoarea pe care ochii o disting cel mai ușor, așa că de ce nu sunt confecționate hainele reflectorizante cu material verde? Motivul are legătură cu contrastul. Imaginați-vă un mic punct negru pe o foaie mare de hârtie albă. Este foarte greu, dacă nu imposibil, să îl vezi. Acum gândiți-vă la un punct alb de aceeași dimensiune pe o foaie la fel de mare de hârtie neagră. Acesta este ușor de observat, ca o singură stea care strălucește pe cerul nopții. Se întâmplă pentru că ceva luminos va apărea mai bine în imaginea noastră decât ceva întunecat, mai ales atunci când este pus pe un fundal mai întunecat pentru a crea un contrast. Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate funcționează pe aceeași idee: este făcută pentru a contrasta cu un fundal pentru a atrage privirea și atenția noastră asupra acestuia.

Clasificare

În funcție de tipul de material folosit și gradul de vizibilitate al hainelor, acestea se împart în 4 clase: clasa 1, 2 3 și clasa E.
După cum era de bănuit, în clasa 1 intră hainele reflectorizante de protecție cu cea mai redusă cantitate de material cu vizibilitate ridicată (au culorile galben și portocaliu) și bandă reflectorizantă. Clasa 2 are o cantitate mai mare de astfel de material, iar clasa 3 are cea mai mare cantitate de material și bandă pentru a asigura o protecție maximă celor care le poartă.
În clasa E intră articole suplimentare de vestimentație ca salopete sau pantaloni reflectorizanți.

Factori care influențează alegerea hainelor reflectorizante

Alegerea hainelor refectorizante potrivite pentru tipul de activitate pe care îl ai de făcut este vital. Atunci când faci o astfel de evaluare trebuie să iei în calcul și alte protecții de care ai nevoie. Dacă de exemplu ai nevoie de un echipament impermeabil, atunci cea mai bună alegere este o geacă reflectorizantă impermeabilă, decât purtarea unei geci impermeabile peste care se poartă o vestă refectorizantă deoarece multitudinea de straturi de haine îți reduce mult mobilitatea.

Adesea lucrul se face la temperaturi scăzute și în condiții meteo si de vizibilitate precare de aceea noi îți recomandăm să alegi hainele reflectorizante care oferă și protecție termică, pentru că acestea îți oferă confortul de care ai nevoie și te ajută să îți crești productivitatea.
Accesoriile ca încălțămintea, cămășile sau mănușile sunt de asemenea foarte importante pentru că acestea completează ținuta și îl fac pe cel care le poartă să fie vizibil din cap până în picioare aspect esențial în condiții de vizibilitate foarte scăzută.

Dacă aveți nevoie de sfaturi specializate, experții ProWear vă stau la dispoziție!
Pentru a vedea întreaga gama de haine reflectorizante de protecție damă și bărbați pe care o oferim intră aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *