Haine impermeabile iarna

Haine impermeabile de iarnă și primăvară

Te-ai plimbat vreodată într-o secțiune a ProWear de haine impermeabile iarnă și ai simțit că te-ai pierdut într-o sălbăticie de nylon și poliester? Înțelegerea unor termeni cheie și elementele de bază ale tehnologiei de ploaie te va ajuta să navighezi la îmbrăcămintea impermeabilă care te menține uscat și la cea care se potrivește bugetului tău.

Când vine vorba de preț, nu uita că plătești pentru toate cercetările, dezvoltarea, testarea și, în cele din urmă, performanța materialului din îmbrăcămintea respectivă. Unele cercetări înainte de cumpărare sunt o mișcare inteligentă.

Îmbrăcămintea este „impermeabilă” atunci când rezistența la apă este suficientă pentru a evita ploaia. Deși unele companii nu sunt de acord cu standardele de testare, poți avea încredere că orice echipament cu denumirea „impermeabil” poate rezista unei încercări serioase. Din categoria pelerine impermeabile recomandăm pelerina de ploaie impermeabilă din poliester cu glugă MA305, marca Delta Plus, la un preț excelent și cu o protecție ridicată, practic te acoperă din cap și până aproape de picioare.

Îmbrăcămintea de ploaie performantă împiedică pătrunderea ploii în pielea ta, în timp ce mută transpirația înapoi în lumea exterioară. Dacă ești implicat în orice activitate care implică mișcarea membrelor și pomparea plămânilor, ai nevoie de un echipament respirabil, deoarece atât precipitațiile, cât și transpirația te pot îmbiba. Din categoria salopete impermeabile recomandăm salopeta impermeabilă Louisiana, marca Sioen, care îndeplinește cu succes criteriul mai sus menționat.

În principiu orice haină impermeabilă este de asemenea rezistentă la vânt. Acest lucru face sens, gândește-te că o barieră concepută pentru a bloca ploaia inevitabil poate bloca și vântul care împinge ploaia. Spunem in principiu pentru că poți găsi, de asemenea, îmbrăcăminte cu tehnologie anti vânt, de obicei un anumit tip de laminat, care este considerată doar rezistentă la apă. Din categoria geci impermeabile recomandăm geaca impermeabilă Dortmund, marca Sioen, categoric rezistentă la vânt, poate fi folosită in orice mediu de lucru dar și la pescuit, la munte și până și pe bicicletă.

Transpirabilitatea în costume impermeabile de ploaie este schimbătorul de joc. Nimeni nu vrea să se joace afară într-o saună portabilă. Cheia pentru a evita această soartă este „transferul de vapori de umezeală”, adică ceea ce se numește „respirabilitate”. Transferul vaporilor de transpirație se întâmplă în parte deoarece aerul cald și umed din interior este atras de aerul mai rece și relativ mai uscat din exterior. Îmbunătățirea acelei eficiențe a fost în centrul atenției de zeci de ani. Vei auzi tot felul de afirmații concurente despre performanță, ceea ce înseamnă într-adevăr că îmbrăcămintea impermeabilă Gore-Tex® nu mai este singura ta opțiune.

Dacă discutăm despre jachete impermeabile și pantaloni impermeabili, cele de astăzi respiră într-adevăr mult mai bine decât articolele de îmbrăcăminte predecesoare, deși nu avem un standard universal de testare, nici un organism de certificare independent care să măsoare performanța de respirabilitate. Unele branduri includ, de asemenea, un nivel scăzut de „permeabilitate la aer”, termenul științific pentru respirație clasică. Ele comercializează această abordare folosind o terminologie diferită, dar, în general, promovează o respirabilitate mai bună sau mai rapidă. Dezavantajul este că un schimb de aer mai direct produce inevitabil aer cald.

Sperăm ca informațiile de mai sus să fie de folos în alegerea de haine impermeabile iarnă și primăvăra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *